LAMBERTS Riboflavin 50 mg (B-2)
Η βιταμίνη Β-2 είναι γνωστή και ως ριβοφλαβίνη και ανακαλύφθηκε το 1930. Είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία παρέχεται στον οργανισμό μας μέσω της διατροφής. Πλούσιες πηγές ριβοφλαβίνης περιέχονται στο γάλα, στο τυρί, στο βοδινό κρέας, στα αυγά και στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Παρ’όλ’αυτά, 22% των γυναικών και 12% των ανδρών, λαμβάνουν ποσότητες χαμηλότερες της προτεινομένης πρόσληψης. Αν η έλλειψη της ριβοφλαβίνης αυξηθεί, μπορεί να προκαλέσει διαβρώσεις και πληγές στις γωνίες του στόματος, καθώς και δακρύρροια, αίσθημα καύσους και κνησμού στους οφθαλμούς.
Η ριβοφλαβίνη συμμετέχει στη μετατροπή των πρωτεϊνών, του λίπους και των υδατανθράκων σε ενέργεια. Επίσης βοηθά στην αποκατάσταση και συντήρηση των βλεννογόνων και συμμετέχει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ακόμη, η παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα εξαρτάται από την παρουσία της ριβοφλαβίνης όπως και η παραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτώνται από την παρουσία της ριβοφλαβίνης.
Τέλος η ριβοφλαβίνη συμβάλλει θετικά στις διαδικασίες του οργανισμού που παράγουν μερικές από τις αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών, για τον λόγο αυτό η ριβοφλαβίνη θεωρείται σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των ματιών.στις διαδικασίες του σώματος που παράγουν μερικές από τις αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η ριβοφλαβίνη λέγεται ότι είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των ματιών.
Ανά κάψουλα παρέχεται :
Riboflavin (Vitamin B2) 50mg
1 με 2 κάψουλες καθημερινά.