Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 2319 692
Δευ - Παρ: 8:00 - 21:00 | Σαβ: 8:00 - 20:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40,00 €
Για τα 2 πρώτα κιλά

Γρίπη και κρυολογήματα - Πώς να προστατευτούμε φυσικά


Μιας και ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει για τα καλά και αφού η περίοδος των εμβολιασμών για την γρίπη φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος της, ας μάθουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας φυσικά, ώστε να προστατευτούμε από κάθε μικρόβιο που θα βρεθεί στον δρόμο μας.

Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη, επομένως είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα εφόδια.

 

Από πού ξεκινάμε, λοιπόν;

Μα φυσικά από την διατροφή. Σκεφτείτε τον οργανισμό μας σαν ένα εργοστάσιο. Όσο καλύτερες είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί και θα παράγονται ποιοτικά προϊόντα. Αν όμως οι πρώτες ύλες είναι κακής ποιότητας, τότε αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να μην παράγει λειτουργικά προϊόντα.

 Αντίστοιχα, αν η τροφή που εισέρχεται στον οργανισμό μας δεν είναι καλής ποιότητας και αποτελείται από πολλά σάκχαρα και λίπη, τότε ο οργανισμός δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί σωστά και θα είναι επιρρεπής σε ιώσεις. Τι συμβαίνει όμως, όταν τρέφεται με τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς; Τότε θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει κάθε μικρόβιο που θα του επιτεθεί.

 

Αρκεί όμως μόνο η διατροφή;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, μόνο η σωστή διατροφή θα αρκούσε για να μας κρατήσει μακριά από ιώσεις και λοιμώξεις. Ωστόσο, με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και το συνεχές άγχος και τρέξιμο που μας κατακλύζουν, ο οργανισμός χρειάζεται μια μικρή βοήθεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι οι «σύμμαχοι για τον χειμώνα», δηλαδή συγκεκριμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που φροντίζουν ώστε ο οργανισμός να κρατάει μακριά τα μικρόβια.

Ο νούμερο ένα σύμμαχος είναι η βιταμίνη C, αλλά πολύ δυνατές είναι επίσης η βιταμίνη D και η Εχινάκεια. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, τα προβιοτικά και η μαγιά μπύρας αποτελούν πολύ καλή επιλογή, καθώς προστατεύουν το πεπτικό μας σύστημα και δεν αφήνουν κανέναν εισβολέα να εισέλθει.

Όσο για τις εγκυμονούσες, ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών και μετάλλων, μπορεί να φανεί εξαιρετικά ωφέλιμο.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι είναι αρκετά επιρρεπείς σε ιώσεις. Εκτός του εμβολιασμού, συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C ή    πολυβιταμινούχα σιρόπια θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν υγιείς το παιχνίδι τους όλο τον χειμώνα. 

 

Ας μην κλεινόμαστε σπίτι για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα κρυολογήματα λοιπόν. Μάθαμε τους τρόπους για να προστατευτούμε και αυτόν τον χειμώνα. Ώρα να τους εφαρμόσουμε!